Aproximativ 50 de startup-uri internaționale care își prezintă inovațiile

IFAT München se prezintă din nou ca o rampă de lansare pentru tinere companii inovatoare din sectorul tehnologiei de mediu. În perioada 13-17 mai 2024, aceștia se vor prezenta experților internaționali în Zona Start-up, pe Green Stage și în tururi cu ghid speciale.

„În timp ce activitatea startup-urilor a încetinit în alte sectoare ale economiei, dinamismul scenei startup-urilor în industria tehnologiei de mediu rămâne ridicat”, spune Stefan Rummel. CEO-ul Messe München atribuie acest lucru în primul rând importanței existențiale pe termen lung a subiectelor abordate. „Rezolvarea problemelor de mediu globale – cum ar fi schimbările climatice și consecințele acesteia, mările poluate și lipsa de apă, sau creșterea muntilor de deșeuri și diminuarea resurselor naturale – este una dintre provocările majore cu care se confruntă omenirea și oferă un spațiu practic nelimitat pentru idei inovatoare și noi modele de afaceri. ”, Rummel este sigur de asta.

Zona de start-up pentru firme internaționale tinere

În consecință, companiile tinere vor avea din nou un forum larg la IFAT München 2024. În perioada 13-17 mai a acestui an, cel mai important târg mondial de tehnologie de mediu va prezenta din nou o zonă de start-up în Sala C4. În zona de expoziție separată se vor prezenta în jur de 50 de companii tinere din peste 15 țări. Printre aceștia se va număra, de exemplu, compania norvegiană Renasys, care își propune să revoluționeze tratarea apelor uzate cu un nou tip de filtrare mecanică. „Procesul nostru oferă debite ridicate fără precedent pentru niveluri de filtrare de la 40 până la 5 microni”, explică Christopher Sveen, co-fondator și CEO la Renasys, și continuă: „Nu doar obținem o eficiență remarcabilă în îndepărtarea particulelor, dar suntem și pionieri. recuperarea resurselor, de exemplu, materie organică din apele uzate municipale sau minerale din minerit.” Scopul său este de a construi noi parteneriate pe termen lung la IFAT München pentru a aborda împreună unele dintre cele mai presante provocări ecologice ale lumii.

IFAT München 2024 marchează și intrarea pe piață a materialelor solare. Startup-ul din Magdeburg și-a propus sarcina de a utiliza tehnologia sa patentată pentru a recicla complet modulele solare. „Nu numai sticla, aluminiul și cuprul sunt recuperate, așa cum a fost obișnuit în industrie până în prezent, ci și materia primă critică siliciul și argintul metalului prețios”, explică co-fondatorul Dr. Jan-Philipp Mai. Potrivit acestuia, această valoare adăugată reduce taxele de reciclare pentru clienți precum operatorii de ferme solare și producătorii de module. Compania are în prezent o capacitate anuală de reciclare de până la 150.000 de module, care ar fi trebuit deja extinsă la 500.000 de module până în 2025.

Read Previous

TOMRA lansează automate de vânzare inversă „Linia de bază” pentru comercianții cu amănuntul care au început sistemele de returnare a depozitelor

Read Next

EURIC Conferinta de reciclare a anvelopelor