Directiva privind Economia Circulară asupra Sistemelor de Management Integrat al Deșeurilor (SMID)

Conferința națională dedicată dezbaterii Directivei privind Economia Circulară asupra Sistemelor de Management Integrat al Deșeurilor(SMID) a avut loc în data de 4 iulie la Hotel Ramada din București.

Federația Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară (FADI) împreună cu revista INFOMEDIU EUROPA au realizat acest eveniment dedicat dezbaterilor cu privire la noutățile legislative în domeniul gestionării deşeurilor și a serviciilor publice la nivel național.

 

Pentru a face faţă provocărilor actuale şi viitoare este necesară o schimbare radicală privind gestionarea deșeurilor, fiind necesară pregătirea personalului specializat la nivelul ADI-urilor, UAT-urilor și Consiliilor Județene având scopul de a atinge țintele de deviere de la depozitare a deșeurilor municipale, prin reducere, reciclare reutilizare, compostare, concasare, valorificare energetică precum și alte metode inovative de tratare a deșeurilor.

 

Cunoscând interesul companiilor faţă de tematica abordată, au fost dezbătute următoarele aspecte de interes pentru România:

  • Dezvoltarea capacității administrative a A.D.I. (pregătire profesională, dezvoltare software, exemple de bună practică, diseminarea informațiilor)
  • Metodologie de lucru A.D.I. – O.I.R.E.P (contracte, proceduri și documente necesare pentru asigurarea trasabilității in conformitate cu noile modificari din Legea nr.31/2019(privind OUG 74/2018))
  • Asigurarea trasabilității deșeurilor prin implementarea noilor reglementări legislative în domeniul deșeurilor reciclabile și deșeurilor de ambalaje – Legea nr.31/2019(privind OUG 74/2018) ,Ordinul 1271/2018 și Ordinul nr. 1362/2018(privind OTR)
  • Soluții de dezvoltare și completare a SMID-urilor (prin finanțări POIM , ADI , U.A.T. si P.P.P.) Vor fi prezentate cele mai bune soluții implementate în România dar și în alte țări din Uniunea Europeană, de către producători și furnizori de tehnologie.

 

Read Previous

Bosch a înregistrat o creștere puternică în România

Read Next

Gama completă de hidrocurățitoare CAPPELLOTTO