În timpul crizei de coronavirus, Bosch se implică atât în inovații tehnologice, cât și în acțiuni climatice

După ce a oprit producția în această lună în aproape 100 de locații Bosch din lumea întreagă, compania se pregătește sistematic pentru o reluare treptată a ritmului producției. „Vrem să asigurăm livrări fiabile pentru a răspunde cererii clienților noștri, pe măsură ce aceasta va reveni treptat, ajutând economia mondială să se redreseze cât mai repede posibil”, a declarat dr. Volkmar Denner, președintele consiliului de administrație al Robert Bosch GmbH, la conferința de presă anuală a companiei. „Obiectivul nostru este sincronizarea reluării treptate a ritmului procesului de producție și a lanțurilor de aprovizionare sigure, în special în producția de autovehicule. Am realizat deja acest lucru în China, unde cele în jur de 40 de fabrici ale noastre de pe plan local produc din nou, iar lanțurile de aprovizionare sunt stabile. Muncim din greu pentru a face același lucru în celelalte regiuni ale noastre.” Denner a menționat numeroasele măsuri luate de companie pentru a realiza cu succes reluarea treptată a ritmului producției și pentru a se asigura că angajații sunt protejați în mod adecvat împotriva infectării cu coronavirus. Bosch se angajează, de asemenea, să adopte o abordare coordonată și comună cu clienții, furnizorii, autoritățile și reprezentanții angajaților.

 

Contribuție la controlul pandemiei de coronavirus

„Dorim să contribuim ori de câte ori este posibil cu expertiza noastră la eforturile pentru controlul pandemiei, de exemplu prin testul nostru rapid pentru Covid-19 recent dezvoltat și prin dispozitivul de analiză Vivalytic”, a spus Denner, CEO-ul Bosch. „Cererea este imensă. Facem tot ce putem pentru a spori în mod semnificativ producția și vom crește capacitatea de cinci ori peste planurile noastre inițiale până la sfârșitul anului”, a continuat el. Bosch intenționează să producă mai mult de un milion de teste rapide în 2020 și să mărească producția la trei milioane anul viitor. Pe lângă testele de laborator existente, dispozitivul de analiză Vivalytic va fi folosit inițial în spitale și cabinetele medicilor, unde va fi utilizat în principal pentru a oferi protecție personalului medical, pentru care disponibilitatea rapidă a rezultatelor testelor, în mai puțin de două ore și jumătate, este esențială. Testul rapid este deja livrat clienților europeni, cu eticheta „doar în scop de cercetare”, și poate fi utilizat în urma aprobării. Bosch preconizează că va avea o marcă CE pentru produs până la sfârșitul lunii mai. Un test și mai rapid, care poate detecta în mod fiabil cazurile de Covid-19 în mai puțin de 45 de minute, se află în etapele finale ale dezvoltării. „Întregul nostru efort în acest domeniu este ghidat de etosul nostru – Tehnică pentru o viață”, a declarat Denner.

Bosch a început deja producția de măști. În prezent, treisprezece fabrici Bosch din nouă țări – de la Bari din Italia, la Bursa din Turcia, până la Anderson din SUA – au luat inițiativa și produc astfel de măști pentru cerințele locale. În plus, compania înființează în momentul de față două linii de producție complet automate în locația sa din Stuttgart-Feuerbach, cu alte linii care vor urma atât în ​​locația sa Erbach din Germania, cât și în India și Mexic. „Unitatea noastră pentru echipamente cu destinație specială a avut nevoie de numai câteva săptămâni pentru proiectarea utilajelor necesare”, a spus Denner. De asemenea, Bosch a pus la dispoziție gratuit proiectele pentru alte companii. Astfel, compania va putea produce peste 500.000 de măști pe zi. Măștile sunt destinate protecției angajaților Bosch de la fabricile din întreaga lume. În plus, obiectivul este de a le pune și la dispoziția terților. Acest lucru va depinde de obținerea aprobărilor corespunzătoare pentru fiecare țară. În plus, Bosch produce 5.000 de litri de dezinfectant în fiecare săptămână în Germania și SUA pentru angajații săi din fabricile americane și europene. „Oamenii noștri fac lucruri excepționale în acest sens”, a spus Denner.

Acțiuni climatice: Bosch urmărește în mod sistematic realizarea unor obiective ambițioase

În ciuda provocărilor situației actuale, Bosch își menține cursul strategic pe termen lung: furnizorul de tehnologie și servicii își continuă urmărirea sistematică a obiectivelor climatice ambițioase și dezvoltă activitățile necesare pentru a sprijini extinderea mobilității durabile. „Cu toate că în prezent există alte probleme mai importante, nu trebuie să pierdem din vedere viitorul planetei noastre”, a spus Denner.

 

Cu aproximativ un an în urmă, Bosch a anunțat că va fi prima întreprindere industrială ce funcționează la nivel mondial fără impact asupra climei până la sfârșitul anului 2020, iar acest lucru în toate cele 400 de locații ale sale din întreaga lume. „Vom atinge acest obiectiv”, a spus Denner. „La finalul anului 2019, am realizat neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru toate locațiile noastre din Germania; în momentul de față, am parcurs 70% din drumul pentru a realiza acest lucru la nivel mondial.” Pentru ca neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon să devină o realitate, Bosch investește în eficiență energetică, sporind proporția de surse regenerabile utilizate pentru energia pe care o furnizează, achiziționând o cantitate mai mare de energie ecologică și compensând emisiile de carbon inevitabile. „Ponderea compensării emisiilor de carbon va fi semnificativ mai mică decât cea planificată pentru 2020, de numai 25% în loc de aproape 50%. Cu alte cuvinte, progresăm mai repede decât ne așteptam în îmbunătățirea calității măsurilor pe care le luăm”, a spus Denner.

 

Read Previous

Organizația Internațională a Muncii cere protejarea lucrătorilor împotriva COVID-19

Read Next

Scrisoarea comună deschisă a EuRIC, FEAD și CEWEP pentru o recuperare ecologică