EURIC sprijina Comisia ENVI pentru revizuirea regulamentului bateriilor

Confederația Industriilor Europene de Reciclare (Euric) susține măsurile ambițioase adoptate de Comisia ENVI a Parlamentului European care vor guverna întregul ciclu de viață al bateriei.

Aceste măsuri sunt de o importanță maximă pentru tranziția către o economie circulară și neutră din punct de vedere climatic. Un astfel de nivel de ambiție va fi menținut pe măsură ce instituțiile UE intră în etapele finale ale negocierilor.

Salutăm cu căldură modificările privind obiectivele de conținut reciclat (articolul 8), care se adresează mai multor tipuri de baterii decât cele propuse inițial și sunt esențiale pentru închiderea în continuare a buclei în lanțul valoric al bateriilor. După cum a subliniat în mod constant de către EuRIC, reciclatorii europeni susțin cu fermitate obiectivele obligatorii de conținut reciclat pentru producția de baterii ca instrument de politică eficient și necesar pentru a crește cererea de materiale de înaltă calitate provenite din reciclare și pentru a oferi predictibilitatea necesară investițiilor pe termen lung și dezvoltării capacităților în Europa. de-a lungul lanțului valoric.

 

Read Previous

Euric backs ENVI Committee on revision of Battery Regulation

Read Next

EuRIC elects its new leaders for 2022 – 2025