Regulamentul privind transferurile de deșeuri stabilit pentru a decima industria europeană a reciclării

Confederația Europeană a Industriilor reciclării (EuRIC) lansează un avertisment puternic pentru factorii de decizie europeni, deoarece propunerile actuale privind transferurile de deșeuri riscă atât pierderi semnificative de locuri de muncă, cât și îngreunează investițiile în sectorul de pionierat al economiei circulare din Europa.

Reciclatorii europeni contribuie deja cu o cifră de afaceri de 95 de miliarde EUR la economia deja fragilă a Europei. Cu toate acestea, până la 80% dintre reciclatorii de metale și hârtie anticipează o reducere a cifrei de afaceri în cadrul propunerilor actuale privind transferurile de deșeuri. Peste 300 000 de locuri de muncă ecologice din UE sunt susținute de acest sector, însă până la 50 % dintre reciclatorii de metale și hârtie avertizează că pierderea locurilor de muncă va fi inevitabilă.

„Factorii de decizie politică au de ales. Sunt de aceeași parte ca un sector în fruntea promovării unei economii circulare europene? Sau vor să încurajeze extracția materiilor prime în detrimentul reciclării? Normele privind transferurile de deșeuri trebuie să schimbe cursul pentru a încuraja comerțul liber, echitabil și durabil cu materiale reciclate”, a avertizat Emmanuel Katrakis, secretarul general al EuRIC.

 

 

 

Read Previous

Ecomondo și Key Energy 2022 se concentrează pe provocările de mediu din țările nord-africane

Read Next

Un cadru solid pentru a stimula reciclarea ambalajelor