Volumele din industria de reciclare arată o ușoară revenire

Pe măsură ce multe țări trec într-o nouă fază a răspunsului lor la COVID-19, BIR prezintă cele mai recente studii din seria sa de actualizări ale experților cu privire la impactul pandemiei pe piețele de reciclare din întreaga lume. Următorul articol se bazează pe contribuțiile președintelui organizației mondiale, președinților diviziunilor și președinților comitetului.

China, Hong Kong și Taiwan revin lent la normal; Cazurile COVID-19 din China au scăzut brusc în ultima lună, în timp ce nu au fost raportate cazuri noi în Taiwan de două săptămâni. De asemenea, clienții au început să cumpere în mod normal, volumele de metale neferoase par să crească cu 20-30% față de săptămâna precedentă. Starea de spirit de cumpărare este afectată în mare măsură de perspectiva reclasificării din China a „materialului reciclat”, care este programat să intre în vigoare pentru alamă, cupru și aliaje de aluminiu turnat la 1 iulie.

În industria de reciclare a materialelor plastice din Europa, rămâne un sentiment de incertitudine. Prețurile sunt încă scăzute din cauza scăderii prețurilor petrolului și stocurilor uriașe existente în piață. Cu toate acestea, există niște urme de speranță: companiile au voie să repornească producția odată cu anularea unor restricții de blocare, iar cererea crește lent. Printre cei pe care trebuie să-i repornim este industria auto, un consumator major de materii prime reciclate.

Reciclatorii de materiale plastice europene, în mod evident, nu prea au idee despre cum se va dezvolta oferta – și astfel întreaga structură a prețurilor – în săptămânile următoare. În China, fabricile își reiau producția și, ca semn pozitiv, prețurile de polipropilenă și stirenice au crescut în ultimele două săptămâni.

Sectorul de reciclare a textilelor se confruntă încă cu o cerere foarte scăzută de la multe piețe finale și pentru toate calitățile, deși unele piețe din Europa de Est prezintă acum primele semne de îmbunătățire. Mai mult, unii creditori au repornit producția sau au anunțat că vor face acest lucru în zilele următoare, deși la volume reduse. Colecțiile de materiale textile utilizate în Europa de Vest rămân sub nivelul normal, dar cresc și ele.

În ceea ce privește reciclarea hârtiei, 77% din fabricile din Franța sunt acum deschise și 3% deschid la programare. Din 18.000 de angajați, 10,5% își desfășoară activitatea de acasă, 25% lucrează part-time și 7% nu lucrează.

Read Previous

Scrisoarea comună deschisă a EuRIC, FEAD și CEWEP pentru o recuperare ecologică

Read Next

Soluțiile Forrec pentru reciclarea anvelopelor