EuRIC sprijină eforturile Comisiei Europene de a reduce la minimum eliberarea de microplastice în mediu

Confederația industriilor europene de reciclare (EuRIC), care reprezintă interesele colective ale industriei europene de reciclare a anvelopelor la sfârșitul ciclului de viață (ELT), solicită Comisiei să își consolideze angajamentul față de economia circulară.

Odată cu publicarea avizelor ECHA privind materialele de completare, acum revine Comisiei decizia cu privire la ce măsuri trebuie urmate în ceea ce privește această cerere.

EuRIC avertizează cu privire la impacturile negative pe care unele dintre opțiunile acoperite, inclusiv o interdicție completă, le pot avea asupra mediului și asupra obiectivelor de accelerare a tranziției către o economie mai circulară.

EuRIC și-a exprimat îngrijorarea cu privire la viitorul a 527.000 de tone de anvelope la sfârșitul ciclului de viață reciclate anual în gazon artificial, avertizând asupra riscurilor ca acestea să fie gestionate greșit și să provoace un impact uriaș asupra mediului în cazul unei propuneri de interzicere a materialelor de umplere.

Sucursala de reciclare a anvelopelor mecanice EuRIC (EuRIC MTR) și-a exprimat sprijinul pentru obiectivele Comisiei Europene și este încrezător că prevenirea unei gestionări greșite a anvelopelor uzate va fi punctul central al deciziei lor atunci când se iau în considerare diferitele opțiuni propuse de ECHA. Mai ales, știind că nu există alternative pentru un management ecologic solid al celor aproximativ 50.000.000 de anvelope reciclate anual și transformate în material de umplere.

Cu toate acestea, păstrarea unei economii circulare pentru reciclarea anvelopelor în umplutura de gazon artificial poate și trebuie să meargă mână în mână cu reducerea emisiilor de microplastice prin măsuri standardizate de gestionare a riscurilor, precum cele descrise în raportul tehnic al Comitetului European pentru Standarde (CEN) CEN / TR 17519.

„Reciclarea mecanică a anvelopelor de ultimă generație susține în totalitate acordul european european și noul plan de acțiune pentru economia circulară”, a subliniat Poul Steen Rasmussen, președintele sucursalei EuRIC MTR și directorul general al grupului Genan. „Prelucrarea cauciucurilor ELT în cauciuc nu este doar cea mai eficientă resursă, ci și cea mai eficientă din punct de vedere climatic, deoarece pentru fiecare tonă de ELT reciclată ca umplutură pentru terenurile de gazon artificial – clima este economisită cu 700 kg de CO2 în comparație cu coincinerare „a adăugat el.

EuRIC sprijină în totalitate eforturile Comisiei Europene de a reduce la minimum eliberarea de microplastice în mediu.

„Suntem siguri că reducerea emisiilor de microplastice în mediu și obiectivele economiei circulare pot coexista și atinge obiectivul de a minimiza impactul microplasticelor asupra mediului, motiv pentru care încurajăm Comisia Europeană să introducă măsuri de gestionare a riscurilor pentru a evita eliberările neintenționate de microplastice în mediu, una dintre opțiunile evaluate de ECHA. „

Read Previous

Upcoming Events

Read Next

Cum se reciclează un frigider: tratamentul deșeurilor DEEE periculoase