Cum se reciclează un frigider: tratamentul deșeurilor DEEE periculoase

15 ani: aceasta este durata medie de viață a unui frigider sau congelator. Odată scos din uz, acest produs trebuie reciclat corespunzător. Prin urmare, pentru tratarea și eliminarea frigiderelor, trebuie utilizate tehnologii specifice, capabile să trateze nu numai componentele lor solide, ci și uleiurile și gazele pe care le conțin, care sunt dăunătoare atmosferei, cum ar fi CFC sau HCFC sau care au o nivel ridicat de inflamabilitate, cum ar fi Pentan.

Forrec s-a remarcat, în ultimii ani, pentru proiectarea și producția de linii complete pentru tratarea frigiderelor, cu tehnologii personalizate dezvoltate și realizate pentru piețele europene și non-europene. Să vedem pașii principali pentru tratarea frigiderelor în conformitate cu tehnologiile Forrec.

Forrec dezvoltă și construiește instalații complete pentru tratarea frigiderelor care se remarcă prin calitate și performanță, în special:

capacități mai mari: 120 unități / oră procesate;
experiență: know-how-ul pe care Forrec îl oferă clienților săi;
costuri mai mici de administrare: datorită proiectării și optimizării atente a întreținerii și a pieselor de schimb;
flexibilitate: fiecare fabrică este proiectată și construită pornind de la nevoile clientului, evaluând problemele și riscurile critice și obținând randamentul maxim al investiției;
curățenia materialelor: în concordanță cu și superioară concurenților, nivelul de curățenie al materialelor de ieșire este garantat pentru reintroducerea pe piață ca materie primă secundară.

Forrec, în ultimii ani, a reușit să proiecteze și să construiască instalații complete pentru tratarea frigiderelor, colectând satisfacția deplină a clienților și nevoile lor specifice, diferite de la o țară la alta. Câteva exemple sunt cele două soluții diferite pe care Forrec le-a creat pentru Franța sau alte cazuri de succes, cum ar fi uzina instalată în Ucraina sau Belarus, dar și în Italia (unde unele instalații sunt deja operaționale și ultima în producție este aproape gata pentru livrare în zona Torino).

Read Previous

EuRIC sprijină eforturile Comisiei Europene de a reduce la minimum eliberarea de microplastice în mediu

Read Next

EuRIC Recyclers’ Talks #1: Economia circulara