Revolutia electrica

Pe măsură ce tehnologia va evolua și ne va ușura viața, e – mobilitatea va transforma și ea toate aspectele în ceea ce privește  transportul în următorul deceniu. Dacă am învățat ceva din anul 2020 este ca uneori ceea ce este normal se poate schimba peste noapte, schimbarea globală poate fi brusca și neașteptata dar de cele mai multe ori este previzibila și gestionabila ulterior.

Analizând evolutia orașe –  mobilitate, zonele urbane sunt responsabile pentru 70% din emisiile de gaze cu efect de sera din atmosfera iar majoritatea sunt generate de transportul rutier. Se preconizează ca pana în 2050 populația orașelor va exploda de la 4,2 miliarde de oameni azi la 6,7 miliarde ceea ce va face ca menținerea unui mediu curat și respirabil sa fie extrem de dificila.

Menținerea unei populații sănătoase este unul din principalele motive pentru care marile orașe din întreaga lume accelerează trecerea la vehiculele electrice reprezentând un mijloc eficient și cu cost redus pentru a atinge emisii nete zero cu gaz de efect de sera în atmosfera pana in 2050.

Orașe ca Londra, Paris, Amsterdam, Roma, Madrid, Bruxelles au implementat deja planuri de interzicere sau de restricție a autovehiculelor cu benzina și motorina din centrele urbane. Pentru a tine pasul cu aceste schimbări, marii producători de automobile și-au concentrat atenția în ultimii ani în jurul vehiculelor electrice. În Europa, exista 60 de modele de vehicule electrice plug-in disponibile pe piată iar numărul acesta va ajunge la 214 in decursul anului 2021.

Pentru implementarea acestui proiect global, se urmărește îmbunătățirea infrastructurii publice de încărcare ce reprezinta o necesitatea absoluta pentru a încuraja adoptarea în masa a vehiculelor electrice. Acest lucru va face ca orașele sa nu mai fie limitate de disponibilitatea vehiculelor electrice.

Avand în vedere toate aceste aspecte, e – mobilitatea va modifica complet transportul actual. Deținerea individuala de autovehicule se va reduce în timp ce aplicațiile mobile și vehiculele autonome vor creste în următorul deceniu cei ce va însemna un beneficiu atât pentru mediu cât și pentru sănătatea publica.

Sursa: Charge Point https://www.chargepoint.com

 

Read Previous

Ce este sustenabilitatea și de ce este importanta?

Read Next

Recyclers’ Talks #4 – Stimularea reciclarilor de anvelope – esențiale pentru Acordul Verde European