RECOMANDĂRI PENTRU GESTIONAREA INCENDIILOR CAUZATE DE BATERII DE LITIU ÎN DEEE

WEEE Forum, EuRIC, EUCOBAT, EERA, MWE și organizația WEEELABEX își unesc forțele pentru a contracara apariția incendiilor cauzate de bateriile cu litiu și de e-deșeurile care conțin baterii cu litiu. Un nou raport compilează bune practici adresate tuturor actorilor din lanțul valoric și care acoperă toate fazele ciclului de viață al produselor.

Tot mai multe produse electrice și electronice din viața de zi cu zi conțin baterii, ceea ce face viața mai convenabilă și mai plăcută. Cu toate acestea, aceleași baterii, atunci când sunt deteriorate, provoacă tot mai multe incendii.

În ultimele câteva luni, organizațiile care reprezintă industria care gestionează colectarea și tratarea bateriilor uzate și a deșeurilor electronice (DEEE), împreună cu producătorii de electrocasnice și electronice de larg consum, s-au adunat pentru a face schimb de opinii cu privire la această problemă de îngrijorare tot mai mare pentru a concepe măsuri pentru a contracara apariția frecventă a incendiilor. Un sondaj între reciclatori a dus la o mai bună înțelegere a problemei incendiilor din lanțul de gestionare a DEEE. Raportul, „Recomandări pentru combaterea incendiilor cauzate de bateriile cu litiu din DEEE”, a fost pregătit de WEEE Forum și EuRIC, cu contribuția activă a experților din diferite organizații, inclusiv co-semnatarii EERA, EUCOBAT, Municipal Waste Europe și WEEELABEX Organization . Raportul prezintă un set de recomandări și bune practici menite să combată apariția incidentelor de incendiu cauzate de bateriile cu litiu și de DEEE care conțin baterii cu litiu.

„Raportul concluzionează că nu există o formulă magică care să elimine riscul de incendii cauzate de DEEE care conțin baterii”, spune WEEE Forum. „Este imperativ ca acțiunile să fie luate urgent în toate etapele ciclului de viață al bateriilor EEE și litiu și de către toți actorii din lanțul valoric: de la proiectarea până la eliminarea DEEE și a bateriilor, inclusiv luarea în considerare a transportului și a tratamentului. Pentru aceasta, este necesară o lucrare suplimentară pentru a evalua amploarea problemei și soluțiile potențiale. ”

Un eveniment termic poate deveni un incident sever dacă nu este detectat și stins rapid. Prin urmare, măsurile de instruire, prevenire și detectare sunt esențiale pentru identificarea și abordarea situațiilor de risc. Raportul cuprinde recomandări și bune practici adresate participanților principali la etapele lanțului valoric al EEE și WEEE și include recomandări către organizațiile responsabile de producători de EEE și baterii, către autoritățile locale și factorii de decizie politică.

„Acordul european european și noul plan de acțiune pentru economia circulară identifică„ electronica ”printre lanțurile cheie de valoare ale produselor în care reciclarea joacă un rol major în atingerea obiectivelor de durabilitate. Incendiile cu baterii reprezintă o adevărată provocare pentru industria reciclării și pentru întregul lanț valoric. Abordarea corectă a riscului de incendii cauzate de DEEE care conțin baterii cu litiu printr-o abordare multipartitară este esențială pentru a sprijini reciclatorii electronici care joacă un rol esențial în realizarea obiectivelor globale de durabilitate ale UE ”, spune EuRIC.

Read Previous

Plastics Recycling Show Europe (PRSE), 4-5 Noiembrie 2021, Amsterdam

Read Next

Pachetul Fit for 55