Webinar FORREC – Reciclarea aparatelor frigorifice – 17 Noiembrie 2021

15 ani: aceasta este durata medie de viață a unui frigider sau congelator. Odată dezafectat, acest produs trebuie reciclat corespunzător. Pentru tratarea și eliminarea frigiderelor, așadar, trebuie utilizate tehnologii specifice, capabile să trateze nu numai componentele solide ale acestora, ci și orice uleiuri și gaze pe care le conțin și care sunt nocive pentru atmosferă, precum CFC-urile sau HCFC-urile, sau care au un nivel ridicat de inflamabilitate, cum ar fi pentanul.

Forrec s-a remarcat, în ultimii ani, pentru proiectarea și producția de linii complete pentru tratarea frigiderelor, cu tehnologii pe măsură dezvoltate și realizate pentru piețele europene și extraeuropene. Să vedem principalii pași pentru tratarea frigiderelor conform tehnologiilor Forrec.

Eficiența ridicată în recuperarea gazelor cum ar fi pentanul și CFC: care permite acestor sisteme să se încadreze în directivele WEEELABEX (standardele europene stricte și extrem de detaliate pentru managementul DEEE – Waste Electrical and Electronic Equipment).

Read Previous

Recyclers’ Talks #5: Sfarsitul deseurilor: Timpul de a merge mai departe

Read Next