APELE SUBTERANE – INVIZIBILUL DEVINE VIZIBIL – ZIUA MONDIALĂ A APEI 2022

Apa poate fi o sursă de conflict dar și de cooperare. Este esențial să lucrăm împreună pentru a asigura o mai bună administrare a tuturor surselor de apă, inclusiv a aprovizionării cu apă subterană la nivel mondial. Apele subterane nu sunt vizibile, dar nu ne putem permite să nu fie din minte. Depozitate în roci și sol, apele subterane sunt cea mai mare sursă de apă dulce lichidă. Susține aprovizionarea cu apă potabilă, sistemele de canalizare, agricultura, industria și ecosistemele. Cu toate acestea, aproximativ 20% din acviferele lumii sunt supraexploatate.

În multe locuri, pur și simplu nu știm cât de mult ar putea exista din această resursă prețioasă. Trebuie să ne îmbunătățim explorarea, monitorizarea și analiza resurselor de apă subterană pentru a le proteja și gestiona mai bine și pentru a contribui la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Conferința Națiunilor Unite asupra Apei de anul viitor oferă o oportunitate decisivă de a stimula acțiunile privind apa pentru dezvoltarea durabilă. În această Zi Mondială a Apei, să ne angajăm să intensificăm colaborarea între sectoare și transfrontaliere, astfel încât să putem echilibra în mod durabil nevoile oamenilor și ale naturii și să valorificăm apele subterane pentru generațiile actuale și viitoare.

Read Previous

EURIC si-a ales noii lideri pentru perioada 2022-2025

Read Next

European Recycling Conference 2022