Evenimentul EuRIC urmează să adune reciclatori și factori de decizie politică la Bruxelles pentru a discuta despre obstacolele în materie de reglementare

Înregistrarea este acum deschisă pentru evenimentul de reglementare euRIC Stimularea reciclării prin politici adaptate viitorului la BluePoint, Bruxelles, la 30 martie. Evenimentul va uni atât factorii de decizie politică, cât și experții din întregul lanț valoric al reciclării pentru a discuta despre presiunile tot mai mari de reglementare. Reciclatorii vor avea ocazia să-l audieze pe dl Aurel Ciobaneu-Dordea, directorul DG Mediu, responsabil cu economia circulară.

Materiile prime nu au fost niciodată mai mult în avangarda procesului de elaborare a politicilor UE. De la propunerea de regulament al UE privind transferurile de deșeuri până la Legea privind materiile prime critice, Regulamentul privind ambalajele și deșeurile de ambalaje, Strategia privind textilele, viitoarea legislație privind proiectarea ecologică și substanțele chimice și multe altele, industria europeană a reciclării nu s-a confruntat niciodată cu un val atât de semnificativ de provocări și oportunități în materie de reglementare.

În același timp, politicile au un rol esențial în recunoașterea în continuare a rolului esențial al industriilor reciclării în realizarea unei societăți neutre din punct de vedere climatic și eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor, avută în vedere în cadrul Pactului verde al UE. Mai precis, recunoașterea unei piețe dinamice și funcționale a materiilor prime secundare care facilitează absorbția materialelor reciclate în fabricarea de noi produse lipsește adesea.

Read Previous

Parlamentul European interzice exporturile de plastic pentru a afecta în mod semnificativ reciclarea plasticului european, cu excepția cazului în care se iau măsuri complementare

Read Next

REDWAVE lansează o mașină revoluționară de sortare fină XRF