REDWAVE lansează o mașină revoluționară de sortare fină XRF

REDWAVE, liderul mondial în tehnologia de sortare bazată pe senzori XRF, introduce cu mândrie o nouă generație de mașini de sortare. Mașina de ultimă oră REDWAVE XRF de sortare fină stabilește noi repere pentru sortarea materialelor fine în industria de reciclare a metalelor. Poate detecta și sorta cu precizie un amestec de metale neferoase  începând de la o dimensiune de 4 mm, pentru a produce produse de înaltă calitate precum cupru pur, alamă, zinc și fracțiuni de metale prețioase.
Punct de start:
Reciclarea metalelor oferă o multitudine de beneficii, inclusiv economii semnificative de energie, păstrând în același timp resurse valoroase. Pentru reciclatorii de metale, sortarea complet automatizată cu tehnologia de fluorescență cu raze X s-a dovedit a fi extrem de economică și eficientă de ani de zile.
Cu toate acestea, există o provocare atunci când vine vorba de sortarea materialelor fine (4-25 mm) fără nicio pierdere. Mașinile de sortare convenționale folosesc de obicei un sistem de jgheaburi, care funcționează bine pentru materiale grosiere, dar prezintă anumite dezavantaje la manipularea materialelor fine. Acestea includ comportamentul jgheabului, modificări ale traiectoriei și aderența pieselor contaminate.
Aceste limitări pot duce la deteriorarea calității materialului sortat, precum și la o reducere a producției.
REDWAVE XRF fine – Noua generație de tehnologie de sortare XRF pentru metale fine:
REDWAVE a introdus o soluție inovatoare de sortare a metalelor fine odată cu lansarea pionierelor REDWAVE XRF bine. Dezvoltat special pentru materiale cu dimensiuni de la 4 mm, mașina folosește un sistem unic de curele în loc de un sistem de jgheaburi, bazându-se pe experiența vastă a companiei și pe cunoștințele de aplicare încrucișată. În comparație cu sistemele convenționale de jgheaburi, sistemul de curele se laudă cu precizie maximă. Aceasta este deosebit de avantajos la sortarea metalelor fine, deoarece acestea pot fi identificate cu precizie și evacuate cu precizie. Sistemul de curele oferă beneficii semnificative față de sistemul de jgheab atunci când se manipulează materiale fine, mici și rotunde.

Proiectat pentru ușurința de întreținere și accesibilitate, noul sortator a fost optimizat pentru rapiditatevlucrări de service și întreținere. Schimbarea curelei se poate face acum foarte rapid. Un link video,vdemonstrarea acestui proces poate fi văzută aici: https://youtu.be/EDXbKQUbkCA
Mașina fină REDWAVE XRF este încărcată cu o creștere semnificativă a numărului de supape de economisire a energieivaranjate și distanțate optim pentru a maximiza precizia sortării. Mașina se mândrește, de asemenea, cu un inovator și
tehnologie de senzori foarte dezvoltată, care oferă viteze rapide de scanare, o rezoluție mai mare și material precisvdetectare. În plus, REDWAVE este independent de lanțurile de aprovizionare.
Datorită acestor evoluții, mașina de sortare fină REDWAVE XRF poate sorta eficient materialul finvcu dimensiuni cuprinse între aproximativ 4 și 25 mm, stabilind noi standarde în performanță și precizie pentru metal reciclare.

 

Read Previous

Evenimentul EuRIC urmează să adune reciclatori și factori de decizie politică la Bruxelles pentru a discuta despre obstacolele în materie de reglementare

Read Next

Economisiți 30% energie cu o presa de balotat Presona