Economisiți 30% energie cu o presa de balotat Presona

Costurile cu energie electrică au reprezentat întotdeauna o mare parte din costul de exploatare al unei prese de balotat. Cu toate acestea, cu prețurile vertiginoase ale energiei electrice de astăzi, se plătește mai bine ca niciodată să obțineți o presa de balotat cu adevărat eficientă din punct de vedere energetic.

Presona sunt cu aproximativ 30% mai eficiente din punct de vedere energetic decât majoritatea celorlalte prese de balotat de pe piață, datorită tehnologiei de prepresare. Adăugați o unitate de frecvență variabilă la presa de balotat și va folosi și mai puțină energie.

Pur și simplu vorbind, există cinci costuri asociate cu operarea unei prese de balotat: prețul de achiziție, personalul, serviciul, consumabilele și electricitatea. Dintre aceste cinci costuri, costurile cu energia electrică sunt unul dintre cele mai ușor de influențat și mai mic de către operatorul de balotat. Un consum mai mic de energie se realizează prin alegerea unei tehnologii de balotare eficientă din punct de vedere energetic. Dacă doriți să reduceți și mai mult consumul de energie, puteți adăuga și o unitate de frecvență variabilă la presa de balotat.
Tehnologia Prepress eficientă din punct de vedere energetic
Cum funcționează prepressul

Toate presele de balotat Presona folosesc tehnologia de prepresare, în timp ce multe alte companii de balotat produc așa-numitele „presa de balotat forfecare”. Presele de balotat de forfecare folosesc un cuțit pentru a tăia materialul care nu poate încăpea în camera de presare. Acest proces de tăiere utilizează o parte din forța de presare. Presele de balotat prepresă aplică forță de presare de sus (prin intermediul prepresarii), închizând astfel camera de presare și eliminând nevoia de forfecare. În acest fel, o presa de balotat prepresare poate fi echipată cu un motor mai mic (care utilizează mai puțină energie), având în același timp aceeași capacitate ca o presa de balotat forfecare cu un motor mai mare.

– Calculăm că o presa de balotat prepresare utilizează cu aproximativ 30% mai puțină energie electrică decât o presa de balotat prin forfecare în timp ce comprimă aceeași cantitate de material, spune CEO-ul Presona, Stefan Ekström.
Unitatea de frecvență variabilă

Pe lângă eficiența energetică încorporată a tehnologiei de prepresare, toate presele de balotat Presona pot fi echipate cu o unitate de frecvență variabilă (VFD). Un VFD va ajuta la optimizarea consumului de energie atunci când presa de balotat așteaptă ca mai mult material să se comprima, ceea ce reduce și mai mult consumul de energie.

– La majoritatea unităților de reciclare, o presa de balotat va comprima în mod activ materialele doar aproximativ 70 la sută din timp. În restul de 30 la sută din timp, motorul va funcționa inactiv, care utilizează electricitate. Deci, atunci când presa de balotat așteaptă, doriți fie un ralanti foarte eficient, fie o oprire completă a presei. Un VFD ajută la asta, spune Stefan Ekström.
Contoare de energie

Vrei să știi exact câtă energie folosește presa ta de balotat? Apoi, obțineți un contor de energie pentru mașina dvs. Cu un contor de energie puteți obține informații precum consumul de energie per balot și alte date direct pe ecranul tactil.

Read Previous

REDWAVE lansează o mașină revoluționară de sortare fină XRF

Read Next

EuRIC adună reciclatori și factori de decizie politică în forurile de la Bruxelles