EURIC – Strategia pentru textilele durabile

EuRIC aplaudă Comitetul ENVI pentru votul său privind raportul din proprie inițiativă privind Strategia pentru textilele durabile Bruxelles, 28 aprilie 2023
EuRIC Textiles, ramura de reutilizare și reciclare a textilelor a Confederației Europene a Industriilor de Reciclare (EuRIC) salută adoptarea raportului din proprie inițiativă privind strategia pentru textile durabile de către Comitetul ENVI la 27 aprilie.
În timp ce EuRIC Textiles aplaudă accentul pus de Comitetul ENVI pe stabilirea unor scheme armonizate EPR pentru textilele introduse pe piață pentru prima dată și reamintește importanța respectării ierarhiei deșeurilor, este surprins să constate că reciclarea nu este inclusă în operațiunile care ar trebui beneficiază în primul rând de contribuții EPR. Cu toate acestea, EuRIC Textiles apreciază ambiția generală din spatele raportului din proprie inițiativă și accentul pus pe industria reutilizarii și reciclării textilelor.
„Suntem încântați să vedem că raportul include un apel pentru includerea conținutului de fibre reciclate în noile produse textile, în timp ce continuăm să subliniem că aceste fibre ar trebui să provină din textile post-consum.
De asemenea, apreciem faptul că demonstrează importanța dezvoltării criteriilor de sfârșit a deșeurilor și subliniază necesitatea stabilirii unor criterii pentru a face distincția între bunurile uzate, precum hainele second-hand și deșeurile”, a declarat Mariska Boer, președintele EuRIC Textiles. „Aceste măsuri sunt puternic susținute de industria europeană de reutilizare și reciclare a textilelor și vor sprijini întregul lanț valoric al textilelor în deplasarea
spre o economie mai circulară. Industria noastră este cheia pentru a accelera această tranziție, deoarece oferă textilelor o a doua viață, fie prin pregătirea pentru reutilizare, fie prin reciclare”, a concluzionat ea.

Read Previous

EuRIC adună reciclatori și factori de decizie politică în forurile de la Bruxelles

Read Next

Reciclarea corectă a firelor și a motoarelor electrice