Intalnirea anuala a partenerilor UPLIFT

Pe 11 și 12 mai 2023, partenerii din proiectul UPLIFT s-au reunit încă o dată la Copenhaga, Danemarca, pentru a discuta ultimele rezultate, precum și pentru a stabili noi acțiuni și pași pentru semestrul următor.

Întâlnirea a fost organizată de coordonatorul entității noastre, Universitatea din Aalborg. Acolo, partenerii au avut ocazia să revizuiască diferitele pachete de lucru ale inițiativei. În prima zi, întâlnirea a început cu coordonatorul nostru de proiect, Cristiano Varrone, salutând sesiunea și oferind o imagine de ansamblu asupra stadiului actual al proiectului.

Înainte de a acorda cuvântul partenerilor tehnici, Sustainable Innovations și-a prezentat rezultatele în cadrul comunicării și diseminării. Ulterior, ACIB a prezentat stadiul depolimerizării materialelor plastice, urmat de University College din Dublin unde a prezentat stadiul fermentației blocurilor de construcție. În final, DTU a prezentat progresul în ceea ce privește sinteza polimerilor chimio-enzimatici, precum și planul de lucru pentru evaluarea sustenabilității. Prima zi s-a încheiat cu Bio-Mi prezentând acțiunile pentru Scale-Up și producție.

A doua zi a fost dedicată organizării mai multor întâlniri ale grupului tehnic în care partenerii au putut evalua posibilele riscuri și cum să le evite, precum și să discute despre munca depusă de AIMPLAS în domeniul analizei lanțului valoric plastic.

Întâlnirea a fost o oportunitate excelentă de a ne angaja cu toți partenerii pentru a atinge obiectivele proiectului și pentru a aduce o contribuție semnificativă la reciclarea deșeurilor de ambalaje din plastic și la integrarea blocurilor de construcție pe bază de bio, în loc de a utiliza monomeri virgini pe bază de fosile, prin urmare având ca rezultat conservarea resurselor naturale, reducerea generării de deșeuri din ambalaje din plastic și, de asemenea, emisiile de gaze cu efect de seră asociate producției pe bază de fosile.

Read Previous

Reciclarea corectă a firelor și a motoarelor electrice

Read Next

EURIC – Regulamentul privind proiectarea ecologică pentru produse durabile (ESPR)