Wimbledon se alătură politicii de reciclare!

Turneul Wimbledon Championship este cel mai mare turneu disputat pe iarbă, din lume și unul din cele 4 turnee de Grand Slam ale sezonului anual de tenis a avut loc în 01-14 iulie 2019. Jucătorii de tenis care au concurat la turneul de anul acesta au purtat haine făcute din plastic reciclat.

Costumele din plastic reciclat au fost create de designerul de modă din Marea Britanie Stella McCartney. Ea a realizat materialele din plasticul care poluează apele oceanului.  Ea a creat anterior articole sportive bazate pe materiale plastice reciclate pentru atleții care au reprezentat Marea Britanie la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012.

În ambele cazuri, plasticul aruncat este prelucrat în fire, combinat cu fibre din articole de îmbrăcăminte reciclate. McCarthy spune ca materialele sunt vopsite folosind un proces care reduce consumul de apa cu 10 litri pe haine.

Îmbrăcămintea reciclată face parte din strategia economiei circulare mai largi a Wimbledon. De exemplu în cazul în care un jucător rupe o rachetă de tenis, cea reparată nu va mai fi ambalată în plastic. Ca rezultat, vor exista aproximativ 4500 de pungi de plastic mai puține folosite pe site. Acest lucru completează obiectivul de a elimina treptat pungile de cumpărături din plastic la magazinele de cadouri și cele de produse alimentare.

Finala Wimbledon 2019 a fost câștigată de Simona Halep după un meci excepțional jucat. Jucătoarea de tenis din România a obținut astfel cel de-al doilea său titlu la un turneu de Grand Slam. Novak Djokovic a câştigat a treia sa finală în faţa lui Federer la Wimbledon, după cele din 2014 şi 2015.

Simona Halep a câştigat, sâmbătă, primul său trofeu la prestigiosul turneu de la Wimbledon, după ce a învins-o categoric pe marea campioană Serena Williams.

Interdicția se aplică și paielor din plastic. Această mică schimbare este considerată a avea un impact mare, deoarece mai mult de 400 000 de paie din plastic au fost folosite în turneul de anul trecut. Nu în ultimul rând, Wimbledon a angajat mai mulți angajați pentru a ajuta spectatorii să recicleze sticle și ambalaje pentru produse alimentare.

 

 

Read Previous

Sandvik sustine Ziua Mondiala a Mediului

Read Next

Bog’Art construiește Green