Coreea de Sud construiește prima fabrică de reciclare a bateriilor auto

Earthtech va fi prima companie coreeană care a intrat în activitatea de reciclare a bateriilor și a început recent construcția unei instalații dedicate pentru demontarea vehiculelor electrice și reciclarea bateriilor uzate.

Prima etapă de construcție este finalizată în martie 2020. Se presupune că Earthtech poate demonta 5.000 de vehicule electrice pe an și procesează 2.000 de tone de baterii folosite. Earthtech spune că va investi 24 miliarde câștigate (aproximativ 20 de milioane USD) în fabrica de reciclare și că este prima astfel de instalație într-o singură locație. La fabrică, bateriile vor fi testate mai întâi pentru performanță și, în funcție de starea și capacitatea lor, pregătite pentru utilizarea în sistemele de stocare a energiei staționare.

Dacă acest lucru nu mai este posibil, materiile prime precum litiu, nichel, cobalt și alte metale valoroase sunt recuperate din sistemele de stocare a energiei electrice. Earthtech nu a specificat încă un grad vizat de reciclare pentru materialele reciclabile individuale. Demontarea trebuie să aibă loc în condiții stricte de mediu. Lucrarea va avea loc doar în atelier și, prin urmare, nu în aer liber.

Read Previous

Bog’Art construiește Green

Read Next

Reciclarea aluminiului din capsulele de cafea