Noi tehnologii de sortare pentru prevenirea disruptiilor din activitatea de reciclare

Evoluția rapidă a noului coronavirus COVID-19, a determinat guverne și companii să adopte măsuri fără precedent pentru a proteja viețile și traiul populației. Distanțarea socială și ordinele de carantină pentru aplatizarea curbei ratelor de transmisie au fost adoptate la nivel global.

Studenții învață de la distanță, în timp ce școlile rămân închise pentru a stopa răspândirea virusului. Forța de muncă „neesențială” este recomandată, în unele cazuri, să rămână acasă, folosind tehnologia pentru a lucra de la distanță.

Servicii considerate esențiale în multe țări, industriile de deșeuri și reciclare se confruntă cu efecte legate de virus, deoarece serviciile și practicile de colectare sunt modificate pentru a proteja lucrătorii. Primirea materialelor reciclabile are o rată mare de interacțiune cu publicul, iar procesul de reciclare implică adesea o interacțiune strânsă cu lucrătorii.

Drept urmare, multe locații din întreaga lume au oprit temporar colectarea unei porții sau a tuturor materialelor reciclabile. În Statele Unite, Michigan și Carolina de Sud au oprit colectarea de materiale de reciclare așezate pe marginea bordului, întorcându-se la depozitarea depozitelor de deșeuri. În Regatul Unit, unde centrele de reciclare nu sunt considerate „esențiale”, unele consilii au redus serviciile de colectare a coșurilor, în timp ce altele au închis complet reciclarea pentru a preveni contactul strâns între oameni și, eventual, răspândirea virusului.

Pentru a atenua riscurile inerente asociate coronavirusului, Administrația Sănătății pentru Securitate și Sănătate în Muncă (OSHA) din Departamentul SUA a emis instrucțiunile generale privind practicile sigure de spălare a mâinilor frecvente cu apă și săpun, folosirea instalației de desfacere a mâinilor, evitarea atingerii feței cu mâinile nespuse și evitați contactul strâns cu cei bolnavi.

Pentru a minimiza interacțiunea dintre lucrători, companiile de reciclare ajustează practicile de afaceri, cum ar fi trecerea la schimburi eșalonate de colectare, pentru a preveni expunerea la virus. Repoziționarea manuală a sortării și pauzele eșalonate au fost implementate pentru distanțarea socială. În cazul în care repoziționarea sortorului nu este posibilă, sunt plasate bariere temporare între lucrători, în cazul în care siguranța avansează.

Industriile deșeurilor și reciclării se confruntă cu problema complicată a tendințelor de deficit de materiale și forță de muncă pentru viitorul previzibil. Operațiunile de reciclare trebuie să profite la maxim cu materialul pe care îl primesc, cu mai puțini lucrători. „Au fost înregistrate avansuri în automatizarea circuitelor de sortare atât la capătul frontal cât și la cel din spate, ceea ce a contribuit la operațiunile de reciclare a reducerii numărului de sortări manuale în timp ce crește puritatea materialelor”, menționează Fabrizio Radice, șeful vânzărilor globale și marketing TOMRA Sorting Recycling.

Obiceiurile de cumpărare și reciclare ale consumatorilor din Europa au înregistrat o creștere a cererii de PET-uri, combinată cu scăderea ratelor de rentabilitate, impozitând piața de polietilen tereftalat (rPET) reciclată, plasticul cel mai larg reciclat din Europa. Operațiunile de reciclare franceză anticipează, de asemenea, rate reduse de colectare pentru polietilenă și polipropilenă, într-un moment în care piața vede de obicei începutul sezonului de vârf pentru rPET și poliolefinele reciclate.

Read Previous

Impactul COVID-19 pentru pietele internationale de reciclare

Read Next

Ziua Pamântului, cea de-a 50-a aniversare