Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, se implică activ în lupta împotriva Covid-19 în România. Compania a donat, către Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, un tester real-time PCR pentru identificarea SARS-C0V-2. Sistemul de testare FluoroCycler XT permite efectuarea a 2300 de teste într-un interval de 24 de ore și procesarea a unui număr de până la 96 de probe în mai puțin de o oră. De asemenea, Bosch a donat în luna aprilie, către Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș Timișoara, un pat pentru terapie intensivă și urmează să distribuie către spitalele din prima linie din localitățile Cluj și Blaj, alte trei ventilatoare mecanice și dispozitive medicale de protecție de primă necesitate. Mai mult decât atât, alături de importanți jucători din industria auto, compania a contribuit financiar la punerea în funcțiune a 50 de ventilatoare mecanice avariate. „Trăim momente dificile, fără precendent, și este de datoria noastră să ne implicăm și să acționăm colectiv pentru a limita răspândirea virusului și pentru a da o mână de ajutor personalului medical din linia întâi și, implicit, pacienților.”, a declarat Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL și reprezentantul Grupului Bosch în România.
Totodată, BSH Electrocasnice, divizia de echipamente și aparatură electrocasnică a Bosch, a donat către Spitalul Colentina, Spitalul de Urgenţă Floreasca Bucureşti și Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, încă de la începutul lunii aprilie, mașini de spălat cu uscător încorporat și aspiratoare profesionale cu funcție de spălare. Mai mult, departamentul Automotive Aftermarket (AA) s-a alăturat inițiativei „Mobilitate pentru eroi”, lansată de rețeaua Bosch Car Service. Campania are drept obiectiv asigurarea reparațiilor pentru vehiculele utilizate de către personalul instituțiilor aflate în prima linie: medici, asistenți, echipaje ISU, polițiști, jandarmi, pompieri sau militari.
Responsabilitate faţă de mediul înconjurător
Bosch contribuie la protejarea mediului înconjurător și militează pentru eficiența energetică prin producţie durabilă şi conservarea resurselor, dar şi prin acţiuni sustenabile, care reduc amprenta de carbon și generează un impact pozitiv la nivelul comunităţilor locale. În 2019, responsabilitatea faţă de mediul înconjurător şi-a găsit ecoul în campanii de împădurire, acţiuni de ecologizare, reciclare și reîmpădurire organizate în mai multe locaţii Bosch din ţară.
Campaniile de plantare derulate în parteneriat cu Asociații precum Beard Brothers, Act for Tommorow sau TerraMont Carpați au adus împreună peste 300 de voluntari Bosch din toate locațiile prezente în România. Peste 21.000 de copaci au fost plantați în zonele Valea Drăganului, Poiana Horea din munții Apuseni, dar și în apropierea Bucureștiului. Adițional implicării echipelor de voluntari Bosch, compania a susținut activitățile și prin donarea de materiale necesare. Tot în 2019, Bosch Service Solutions Timișoara a participat la un eveniment ecologic inedit: “Make it! Race it! Recycle it!. Cursa de bărci din materiale reciclate s-a desfășurat pe malul Begăi, cu scopul de a atrage atenția asupra posibilităților de reutilizare a deșeurilor, competitorii fiind reprezentați ai companiilor locale.