Reciclarea si reutilizarea textilelor uzate

Textilele și îmbrăcămintea sunt esențiale pentru viața noastră de zi cu zi. În ultimele două decenii, consumul de îmbrăcăminte s-a mai mult decât dublat, ducând la o creștere drastică a textilelor aruncate. Obligația la nivelul UE de a colecta separat textile până în 2025 va crește și mai mult oferta de textile uzate, încălțăminte și accesorii. Pentru a asigura reutilizarea și reciclarea optime a textilelor folosite, este esențială manipularea și sortarea corespunzătoare.

„Specificații de manipulare și sortare a textilelor EuRIC pentru reutilizare și reciclare a textilelor uzate” sunt recomandate ca ghid pe tot parcursul procesului de colectare și sortare pentru a pregăti articolele pentru reutilizare sau reciclare în conformitate cu ierarhia deșeurilor și cele mai bune practici. a industriei. Acestea sunt destinate să fie utilizate de profesioniștii din industrie de-a lungul lanțului valoric al textilelor în operațiunile lor de zi cu zi, deoarece procesele descrise asigură calitatea înaltă a textilelor second-hand pentru reutilizare și/sau alimentarea adecvată pentru procesul de reciclare ulterior.

„La EuRIC Textiles, considerăm că este important să avem specificații uniforme și clare care să descrie modul în care ar trebui să fie manipulate textilele folosite pentru a obține cel mai mare procent posibil de reutilizare și reciclare”, a explicat Mariska Zandvliet, președintele EuRIC Textiles. „Odată cu creșterea preconizată a textilelor uzate care urmează să fie colectate după 2025, trebuie să rămână prioritatea noastră principală reducerea la minimum a pierderilor de calitate pe parcursul procesului de sortare și maximizarea posibilităților de reutilizare și reciclare. Specificațiile noastre, pregătite de profesioniști de top din industrie, asigură păstrarea calității textilelor colectate și descriu un proces de sortare pentru reutilizare și reciclare durabilă. Astfel, servind drept sursă de încredere pentru întreaga industrie facilitând circularitatea în textile”, a conchis ea.

 

Read Previous

TOMRA va prezenta noua generatie de masini AUTOSPORT la RWM 2021

Read Next

Obiectiv de reciclare 30% a ambalajelor din plastic pana in 2030