Obiectiv de reciclare 30% a ambalajelor din plastic pana in 2030

Confederația Industriilor Europene de Reciclare (EuRIC) salută cu tărie apelul făcut de Plastics Europe pentru un obiectiv obligatoriu al UE de conținut reciclat pentru ambalajele din plastic de 30% până în 2030 și așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu întregul lanț valoric al ambalajelor pentru a sprijini o revizuire ambițioasă a Directiva privind ambalajele și deșeurile de ambalaje (PPWD).

După cum a subliniat în mod constant EuRIC, reciclatorii europeni susțin cu fermitate obiectivele obligatorii și cantitative de conținut reciclat pentru producția de ambalaje, ca instrument de politică eficient pentru a conduce cererea de materiale reciclate de înaltă calitate și pentru a investi pe întreg lanțul valoric al ambalajelor – de la proiectare până la sfârșit. colectarea și reciclarea vieții.

Pentru Paul Mayhew, președintele EuRIC Plastics Recycling Branch, „acest apel făcut din vocea producătorilor de materiale plastice este un pas major înainte către o mai mare circularitate în domeniul ambalajelor și o recunoaștere a faptului că obiectivele obligatorii privind conținutul reciclat din legislația UE sunt un semnal puternic de piață. pentru a extinde lanțurile valorice circulare. S-a dovedit a fi un instrument extrem de eficient pentru sticlele de băuturi în atragerea cererii de rPET de calitate alimentară și pentru decorelarea prețurilor de pe piața petrolului în continuă fluctuație.

Extinderea unei astfel de obligații la ambalajele din plastic în general va oferi certitudinea pe termen lung că lanțul valoric al ambalajelor are nevoie să se extindă și să fie în măsură să furnizeze polimeri reciclați de înaltă calitate”, a adăugat el. Cu un spațiu substanțial pentru a îmbunătăți absorbția materiilor prime din reciclare (RMR) într-un număr de tipuri de ambalaje din plastic, industria de reciclare așteaptă cu nerăbdare să coopereze cu industria materialelor plastice pentru a atinge un astfel de obiectiv până în 2030.

Read Previous

Reciclarea si reutilizarea textilelor uzate

Read Next

Recyclers’ Talks #5: Sfarsitul deseurilor: Timpul de a merge mai departe