EURIC Conferinta de reciclare a anvelopelor

EuRIC este încântat să anunțe viitoarea Conferință de reciclare a anvelopelor, care explorează cele mai recente progrese și practici sustenabile din industria de reciclare a anvelopelor.

Conferința va avea loc pe 15 aprilie 2024, între orele 14:00 și 18:00, la Bruxelles și își propune să reunească lideri din industrie, profesioniști și entuziaști pentru a discuta și a colabora pentru a genera schimbări pozitive în reciclarea anvelopelor.

Din edițiile anterioare

Reciclarea anvelopelor: faceți roata să meargă
Anvelopele sunt produse complexe esențiale pentru mobilitatea a milioane de europeni. De asemenea, reciclarea anvelopelor este esențială pentru sustenabilitatea întregului lanț valoric al anvelopelor, fie în ceea ce privește eficiența resurselor sau neutralitatea climatică. Cu toate acestea, în ciuda unei interdicții importante privind depozitele de gunoi în 2006, trebuie făcut multe pentru îmbunătățirea circularității anvelopelor.

Pentru a da un ordin de mărime, astăzi, pentru o anvelopă care este reciclată, o anvelopă este incinerată pentru recuperarea energiei și mai rău în ceea ce privește oportunitățile piețelor finale urmează să vină. Într-adevăr, Uniunea Europeană intenționează să:

Interzicerea utilizării materialelor de umplutură din cauciuc utilizate în terenurile cu gazon artificial, care reprezintă în medie 30% din piețele finale;
Restricționați în continuare conținutul de HAP și alte substanțe chimice care afectează restul de 70% din piață.
Față de o astfel de situație, ce pot face factorii de decizie politică și întregul lanț valoric al anvelopelor pentru a spori circularitatea anvelopelor?

EuRIC, care reunește cei mai importanți reciclatori de anvelope din Europa, consideră că sunt necesare acțiuni politice imediate în toate etapele diferite ale lanțului valoric al anvelopelor – de la proiectarea, colectarea și sortarea anvelopelor, reciclare, până la preluarea materialelor reciclate în anvelope noi și altele. -produse. În special, viitorul Regulament european privind produsele durabile (ESPR), alături de revizuirea Directivei privind vehiculele scoase din uz (ELVD) și a Regulamentului privind produsele de construcție (CPR) au un rol cheie în deblocarea investițiilor în reciclarea anvelopelor în Europa și dezvoltarea de noi piețe finale care să sprijine obiectivele stabilite de Pactul verde european și noul Plan de acțiune pentru economia circulară.

Acest lucru este cu atât mai urgent pentru a minimiza dependența UE de resursele naturale, deoarece cauciucul este o materie primă esențială în UE, fiind importat în mare parte din Asia de Sud-Est pentru cauciucul natural și Rusia pentru cauciucul sintetic.

Pictograma Verificată de Comunitate

 

Read Previous

Aproximativ 50 de startup-uri internaționale care își prezintă inovațiile

Read Next

Tehnologie Pre-Press de la Presona prezentata la IFAT 2024