Confederația industriilor europene de reciclare (EuRIC) salută acordul provizoriu privind legislația europeană privind clima

Legea europeană privind clima, unul dintre pilonii cheie ai Acordului verde european, stabilește obiective ambițioase, de la neutralitatea climei până în 2050 la o reducere cu 55% a emisiilor nete în 2030 comparativ cu 1990. Industria reciclării joacă de la bun început un rol major în economisind atât emisiile, cât și energia.

De exemplu, după cum se evidențiază în primele 5 priorități ale industriei de reciclare, reciclarea metalelor feroase economisește echivalentul a 58% din emisiile de CO2 în comparație cu oțelul primar care utilizează minereu de fier. Acest procent crește la 70% pentru PET, 89% pentru ambalajele HDPE, 93% pentru aluminiu și 98% pentru reciclarea textilelor. Folosirea hârtiei recuperate în locul materialelor primare economisește 70% pentru hârtie și 77% pentru carton din energia necesară pentru a produce hârtie nouă. Nu în ultimul rând, reciclarea anvelopelor în granule de cauciuc economisește 58,4% din CO2 în comparație cu coincinerarea anvelopei la sfârșitul ciclului de viață și poate atinge 95% din reducerea amprentei de carbon în comparație cu cele ale materialelor virgine substituite.

Emmanuel Katrakis, secretar general al EuRIC, a declarat: „Suntem încântați să vedem un acord atât de ambițios care va duce în cele din urmă la o legislație obligatorie în UE. Industria reciclării este inerent eficientă din punct de vedere al resurselor și al climatului. Pe măsură ce ne străduim să atingem obiectivele stabilite în acordul european european, în planul de acțiune pentru economia circulară și acum, în noua lege europeană privind clima, industria europeană a reciclării se angajează să contribuie în continuare la partea sa pentru a aduce UE pe o cale și mai ecologică ”.

EuRIC este dedicat punerii în legătură a economiei circulare cu politicile climatice și susținerea beneficiilor reciclării în atingerea obiectivelor ambițioase ale Legii europene privind clima. „Așteptăm cu nerăbdare să facem partea noastră pentru a combate schimbările climatice astăzi, în Ziua Pământului și în fiecare zi”, a concluzionat Katrakis.

Read Previous

ZIUA PAMANTULUI 2021

Read Next

Ce este sustenabilitatea și de ce este importanta?